Miquel Pons crea els primers “Padrins del tiratge”

La iniciativa, pionera al sector, fa que clients i aficionats visquin en primera persona l’elaboració i la criança del cava.

padrins1web

Les caves Miquel Pons vam fer a finals de febrer de 2016 l’acte de nomenaments dels primers “padrins del tiratge”, gràcies a un concurs a través de les seves xarxes socials. Els guanyadors han anat a les caves on han rebut totes les explicacions de com se selecciona el vi, des de l’origen, fins a l’embotellament, passant per la preparació dels llevats, el “peu de cuba”, el cupatge i la col·locació de les ampolles a les rimes per a que puguin iniciar la criança corresponent.

La iniciativa de les caves Miquel Pons és pionera al sector i es vol continuar fent cada any coincidint amb l’època del tiratge, entre finals de gener i febrer. Té un caràcter divulgatiu i busca implicar els clients i aficionats al cava en les tasques d’elaboració del producte. Els “Padrins del tiratge 2016”, a més, van poder tapar de forma artesanal tres ampolles que després van personalitzar i van col·locar, ells mateixos, n una de les rimes de la cava. Passats un mínim de 12 mesos podran tornar a venir buscar les seves ampolles per a que, un cop degorjades, les puguin degustar a les seves cases.

L’acte es va acabar amb tast de caves Miquel Pons on els padrins van poder degustar alguns dels caves varietals, com els Montargull Chardonnay o el Gran Reseva Montargull Xarel·lo en barrica. També es van tastar el clàssic Brut Nature Reserva i la novetat d’aquesta darrera campanya: el Gran Reserva Vintage, amb més de 40 mesos de criança a la cava.

 

padrins2web padrins3web padrins4web

Leave a comment to this post Required fields are marked *