Miquel Pons impulsarà l’enoturisme a la seva finca “El molí de vent”

És un ambiciós projecte que es desenvoluparà en un espai de 20 ha. en el que es restaurarà la masia i els magatzems actuals.

Situada a només 400 metres del celler de Miquel Pons, al costat de l’estació de RENFE de La Granada, la finca “El molí de vent” té una situació privilegiada. És la primera plantació de vinya que es veu a l’entrar al poble des de la carretera C-15. Amb una producció anual prop de 200 tones de raïm, de les varietats Xarel·lo, Macabeu i Ull de Llebre, l’espai es convertirà en un nou pol d’atracció de l’enoturisme al Penedès. Miquel Pons vol transformar-lo en un espai de referència al sector. El projecte inclou la construcció d’espais per a fer trobades empresarials i de grups, un petit museu de la vida rural, botiga, petit restaurant i a mitjà termini un allotjament de turisme rural. La finca, que s’està transformant al cultiu ecològic, seguirà envoltant totes les dependències on s’ubicaran aquests espais de nova creació, aprofitant les velles instal·lacions de la masia i els seus magatzems. També està previst crear un club de degustacions i s’oferirà la possibilitat de llogar l’espai per a actes especials.

Miquel Pons ja ha incorporat una nova generació de la família a l’explotació. Això és determinant per a l’impuls d’aquest projecte que representa una important inversió econòmica i la materialització de noves iniciatives. La previsió d’execució del projecte s’ha previst en diverses fases, actualment ja s’està començant a redactar la primera que inclourà la ordenació i urbanització exterior i el celler-magatzem. Això permetrà completar les visites a l’actual bodega incorporant passejades i activitats a les vinyes i tastos a l’antic celler de la finca. En una segona fase s’afrontaran la construcció de la casa museu de la vida rural i la zona de restauració i allotjament. D’aquesta manera es completarà la idea d’aixecar un complex d’oci a través de la viticultura en ple cor del Penedès

Leave a comment to this post Required fields are marked *