El vi Xarel·lo premiat als Vinari 2014

Vino-Blanco-XarelloOctubre, 2014

Segueixen arribant reconeixements per al Montargull Xarel·lo fermentat en barrica de Miquel Pons. Aquesta vegada ha estat un doble reconeixement als premis Vinari 2014. D’una banda el Vinari de Plata de la categoria de vins blancs amb pas per fusta i de l’altra, Vinari de Bronze Especial a la categoria de millors vins de la DO Penedès. El concurs, organitzat des de la pàgina especialitzada en vins de DO catalanes, www.vadevi.cat va fer una primera selecció de poc més d’un centenar de vins d’entre les més de 700 mostres que s’havien presentat. “El reconeixement al nostre Xarel·lo, competint entre tants vins, demostra que la feina ben feta, començant per la selecció de les vinyes d’on s’elabora el vi, donen com a resultat un producte de gran nivell”, assegura el gerent del celler, Pere Pons.

El Montargull Xarel·lo de Miquel Pons s’elabora amb raïms veremats en el moment precís de maduració i procedents íntegrament de les vinyes del celler situades a La Granada, al centre del Penedès, on s’obtenen els millors xarel·los.

Un vi amb un alt reconeixement i de producció limitada.

Al marge dels reconeixements dels premis Vinari, el Montargull Xarel·lo Miquel Pons ha guanyat aquest any la medalla d’or al Giroví i abans havia estat reconegut per La Guia de Vins de Catalunya 2013 que li va atorgar una puntuació de 9,22. La Guía de Vinos Peñín del mateix any li va donar 90 punts.

El Montargull Xarel·lo és un vi que s’obté de raïm veremat a mà, de vinya vella seleccionada. La fermentació i criança es fa en botes noves de roure francès de 300 litres entre setembre i febrer, on també se li fa un remenat de les lies. Això fa que s’impregni de tota l’essència i aroma del raïm. És d’un color groc, brillant, amb tons daurats. El vi és potent, elegant i complex, sobresurten les notes mentolades, florals, la fruita blanca i groga amb un fons de vainilla i fumats. En boca destaca la seva cremositat, la seva frescor i el seu llarg recorregut. És un vi ideal per a arrossos, peixos, fumats i formatges.

La producció d’aquest xarel.lo de Miquel Pons és molt limitada, 3.520 ampolles per tal d’obtenir un producte de terrer de la màxima qualitat.

Leave a comment to this post Required fields are marked *